SEMOGA AKU KUAT DAN TABAH SEPERTI MAMA & BABA

Bismillahirrahmanirrahim..
Bermula lah saat2 genting untuk minggu ni.. semuanye kene submit diz week.. semuanye kene present diz week.. uwawawa.. ouh Tuhan.. berikanlah aku kekuatan agar dapat kujalani kehidupan ini dengan penuh ketabahan dan kesabaran..

MAMA...
thank you bagi along support..
morally and mentally..
for any how..
I do stand on my own feed to reach the point..
as u really mean into it..

MOM and DAD..

bile dalam keadaan & waktu2 getir macam ni..
aku sangat2 memerlukan mereka..
rase hati yang rindu pelukan mereka..
yang rindu suara mereka..
tapi apekan daye..
aku xdapat blk rumah..
atas sebab kerja yang menimbun2..
assignments, test, PSM, project report, presentation..
too much to be done..

apepun yang datang..
aku akan cube tempuh dengan hati yang tabah..
semua kekurangan yang aku cipta bukan kehendak aku..
tapi atas kelalaian aku sendiri..
cume orang lain yang mampu membuat penilaian..
tapi aku cuma manusia biasa..
yang tak pernah lari dari melakukan kesalahan..
mengaku juga yang setiap kesilapan dan kekurangan tu..
datang dari diri aku sendiri..

apepun..
ampunkan aku..
maafkan aku jika dan seandainya ada pihak yang terasa hati..
dan ada yang tidak berpuas hati dengan tindakan aku..
demi Allah..
aku tak pernah terniat untuk bermusuh dan membenci sesiapa..
tetapi dengan sejujurnya..
aku manusia biasa..
yang selalu lupa & leka..
besar harapan aku agar mereka semua akan memaafkan aku..
dan apa jua keadaan sekalipun..
agar berada dalam keadaan yang baik seperti sedia kala..

MAMA.. BABAH..
along kuat kat sini kerana mama babah..
kerana tahu pengorbanan mama & babah..
along tak kan kecewakan mama & babah atas alasan yang remeh temeh..

sebab along tau..
mama & babah tak pernah didik along untuk jadi lemah..
terime kasih sebab selame ni dah banyak berkorban untuk along..
semoga kalian dilindungi, selamat, aman dan sihat sejahtera hendaknya..
doa along untuk mama & babah tak pernah lekang di bibir..
penat lelah mama & babah yang bersusah payah..
carik duit belanje untuk along..
dengan sanggup bergadai nyawa atas jalan raya..
dengan sanggup menahan sakit kaki bekas patah tulang sebelum ni..

ya ALLAH..
mulianya kalian di sisi Allah..
dalam setiap doa along lepas solat..
menitik air mata mendoakan kesejahteraan kalian..
hiba.. sebak.. terharu..
semoga kalian berada dalam keadaan yang baik2 saja..

 di saat2 macam ni jugaklah aku sangat2 rindukan air tgn mama..
rendang ayam mama..
kuwe teow goreng kerang mama..
laksa pekat mama..
mushroom and meat spaghetti mama..
sedapnyeeee..
rindu na makan semua ni..
Y____Y

 mama.. <3 u..

 baba & adek.. so funny you are.. :D

my beloved buah hati pengarang jantung..
dunia dan akhiratku..
...sangat2 rindukan kalian...
(T______T)
 
 (time ni baru lepas bawak mama for 3rd medical checkup after xcdent patah kaki..)
-xcdent: 6th dec 2009-
>>on the way blk, singgah pizza-hut for mamam2. hehehe.<<

 wajah ni lah yang membuatkan aku insaf...
 dan wajah ini jugak lah yang membuatkan aku sedar..
dan sentiasa engat akan erti kehidupan sebenar..
betapa berat, susah dan payahnya beliau..
mencari rezeki untuk sesuap nasi buat kami sekeluarga..
bertarung nyawa di atas jalan raya..
dengan memandu muatan bas persiaran dan penumpang..
seramai 44-47 nyawa sekaligus..
aku kuat kerananya..
lelaki ini jugalah yang selalu tahan dgn kerenah 2 ank perempuannya..
 my lil sis yang selalu jadi kawan begadoh kt umah..
dgn dye jugakla yang aku xleh xde kalau nk kua g mane2..
tapi ape2pun..
along sayang adek sangat..
jangan nakal2..
study elok2 kat sana..
dah la kite bdua jauh..
sorang UMP, kat timur..
sorang UTM, kt selatan..
kite berdua jea harapan mama & baba..
i know u fee the same condition as much as i feel..
and it was same goes to you..
miss u a lot sepet..
kite jumpe time study week nanti eh..
(Y_Y)

 ni la x-ray film yg aku curik2 snap mase mama buat medical check-up..
insert screw.. screw kekal after operation.. sampai sekarang..
 until now.. kaki mama still sakit2 kalau banyak berjalan..
mama keje banyak berjalan..
lepas mama xcdent.. semua job mama hilang..
dari sebaik2 job.. 
and now mama kene terime jea ape2 job yang datang..
setakat duduk mengajar orang dewasa & kanak2 mengaji kat dua lokasi yang berlainan..
dan memasak kat restoran Kenduri Sinar..
milik instructor senamrobik aku..
juga merangkap sahabat karib beliau..
denga buat partime job jait manik baju..
mengait.. dan menjahit..
itula hasil yang dah jadi darah daging aku selame ni..
apepun.. aku bersyukur..
kerana masih punya mama & baba..
ALHAMDULILLAH YA ALLAH..
buat kalian yang telah ketiaadaan orang tersayang..
aku tumpang simpati & sedih..
apepun.. kuat dan tabahlah sebagai anak..

sedekahkan al-Fatihah buat insan yang telah pergi..

..AL-FATIHAH..

................



..AMIN.. AMIN..

..YA RABBAL 'ALAMIN..

................
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
dalam setiap doa along..
walau lepas solat sekalipun..
nama mama & babah x pernah lekang dan hilang dari bibir ni..
along rindu na balik umah..
along tak tenang selagi tak dapat tengok mama & babah..
mama.. babah..
doakan supaya along tabah & kuat same mcm mama & babah yea..
tabah & kuat menjaga along dari along kecik sampai besar cmm sekarang..
tapi degil.. nakal.. xnak dengar cakap..
(tp jauh dr hati kecil ni.. aku sangat2 sayangkan dorang..)

............................

aku harap aku dapat balik time study week ni..
apepun yang terjadi..
dapat balik kejap pun jadila..
sebelum aku jawab final exam..
dapat peluk & cium mama ngan baba..
alangkah bahagianya rase..
semoga takde ape2 halangan yang mendatang..
supaye aku dapat berjumpa dengan dorang..
isi waktu2 berharga aku dengan dorang..
insyaAllah..
(~______~)

moga aku tabah..
moga aku sabar..
moga aku kuat..
dalam menempuh alam sebagai mahasiswi..
di universiti ini..
aku anak mama & babah..
yang selalu leka dengan perbuatan jahil ku..

wallahu'alam..

7 comments:

CriXaliS FieQ said...

urh...
sedey entry nih...~
All the best for you my friend...
Kirim salam nan mama n babah yerp~
smoga semuanya akan berjalan dgn lancar~
:)

SMOOTHPILLOW said...

thanks a lot fren..
insyaAllah.. hopefully, and so in wish too.. ;)

CriXaliS FieQ said...

huhuhu~
fath...fieq da ta active fb...
if nak cntct send me a message yah
u have my number is it???

:)

YOUR MANAGER IN DUTY :) said...

y? got prblems with myra ea?
no i dun have yur numb anymore.
sorry.. -_-

CriXaliS FieQ said...

hak3~
ades....hurm...skype la yer???
huhuhu

daya imanah said...

syg..be strong oke...i ade sntiasa di hati u...even jauh..=)

YOUR MANAGER IN DUTY :) said...

thanks a lot dearest frens..
i miss u daya.. Y_Y

fieq~ ok.. as long as we cn meet there..